Όμιλος Hanergy

O πολυεθνικός όμιλος Hanergy δραστηριοποιείται στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κατέχοντας ηγετική θέση στην τεχνολογία thin Film (λεπτού υμενίου) και έχοντας στόχο να αλλάξει τον κόσμο μέσω της καθαρής ενέργειας.

Με έτος ίδρυσης το 1994 και έδρα το Πεκίνο, ο όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή υδροηλεκτρικής, αιολικής και ηλιακής ενέργειας (τεχνολογία λεπτού υμενίου), με συνολικά 15.000 εργαζομένους και υποκαταστήματα στην Κίνα, την Αμερική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ευρασία και την Αφρική. Ο όμιλος Hanergy κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά των φωτοβολταϊκών λεπτού υμενίου.

Η υπάρχουσα συνολική εγκατεστημένη ισχύς των υδροηλεκτρικών έργων του ομίλου Hanergy υπερβαίνει τα 6Gw και αυτή των αιολικών έργων είναι της τάξεως των 131MW. Στον τομέα της τεχνολογίας thin film (λεπτού υμενίου), ο όμιλος δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής (R&D, κατασκευή εξοπλισμού, παραγωγή φωτοβολταϊκών προϊόντων και δημιουργία φωτοβολταϊκών σταθμών), με εργοστάσια σε όλη την Κίνα συνολικής ισχύς 3GW. Παράλληλα, ο όμιλος Hanergy έχει συνάψει διεθνείς συμφωνίες κατασκευής εργοστασίων παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων τεχνολογίας thin film (λεπτού υμενίου), συνολικής ισχύος περίπου 10GW.

Μέσω στρατηγικών συγχωνεύσεων με εταιρίες με σημαντική τεχνογνωσία και καινοτομία, ο όμιλος Hanergy έχει γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα φωτοβολταϊκά πλαίσια τεχνολογίας thin film (λεπτού υμενίου), επιδεικνύοντας σημαντικές εξελίξεις στη λειτουργία και τα χαρακτηριστικά της.

Εργαστηριακά, έχει επιτύχει τις μέγιστες αποδόσεις:

  • της τεχνολογίας CIGS, 21% (πιστοποίηση Ινστιτούτου Fraunhofer Γερμανίας για τα ηλιακά συστήματα ενέργειας ISE)
  • της τεχνολογία GaAs, 30,8%, αποτελώντας παγκόσμιο ρεκόρ (πιστοποίηση Εθνικού Εργαστηρίου Ανανεώσιμης Ενέργειας των ΗΠΑ, NREL).

Παράλληλα, η φωτοβολταϊκή τεχνολογία thin film (λεπτού υμενίου) έχει πρωτοποριακές ιδιότητες, όπως ευελιξία, μικρό βάρος, υψηλή απόδοση σε συνθήκες σκίασης και διαφοροποιημένα χρώματα και σχήματα. Αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά την καθιστούν προσαρμόσιμη σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, όπως: ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά συστημάτων κτιρίων (BIPV), οικιακή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, γεωργικές εφαρμογές, ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά συστήματα, καταναλωτικά προϊόντα καθώς και εμπορικά, μη επανδρωμένα, εναέρια οχήματα.

Τον Φεβρουάριο 2014, o όμιλος Hanergy ανακηρύχθηκε από την Επιθεώρηση Τεχνολογίας του πανεπιστημίου MIT ως μία από τις 50 καλύτερες εταιρείες στον τομέα των τεχνολογικών εξελίξεων στον κόσμο και είναι η μοναδική κινεζική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που τιμήθηκε με αυτό το βραβείο.